Programma

Akoestische 'Sunday Bloody Sunday'

  1. Nieuwschevron right
  2. Akoestische 'Sunday Bloody Sunday'

U2 heeft een clip online gezet van een akoestische versie van

Aandacht voor armoede

In aanloop naar de G8-top aankomende week in Noord-Ierland is de organisatie One de actie agit8 gestart. Met de actie wil de organisatie aandacht vragen voor extreme armoede in de wereld. Veel artiesten steunen de organisatie, die door Bono is opgericht en wordt gefinancierd. U2 laat natuurlijk ook van zich horen en spelen een akoestische versie van ‘Sunday Bloody Sunday’.

Bono: "Wereld is kneedbaar"

In het interview met U2 laat Bono weten veel naar John Lennon, Bob Marley en Bob Dylan te hebben geluisterd. “Ik realiseerde me door de liedjes van hun dat de wereld niet hetzelfde hoeft te blijven. Dat de wereld kneedbaar is. Dat we dingen kunnen veranderen.”

Massale steun van muzikanten

Naast U2 steunen ook Bruce Springsteen, Ed Sheeran, Will.i.am, Mumford And Sons, Elvis Costello, Sting, Green Day en Macklemore & Ryan Lewis de actie. Er doen naast deze grote namen nog honderden artiesten mee uit alle delen van de wereld. Zie hieronder een paar video's van de artiesten die de campagne steunen. Eerder deze week berichtte Radio 2 ook over Elvis Costello speelt Mumford And Sons.

Ster advertentie
Ster advertentie