Programma

In hogere sferen

  1. Nieuwschevron right
  2. In hogere sferen

Beluister hemelse liedjes en lees het verhaal achter de plaat.

Hemelse liedje

Een vermiste engel, een zanger in de zevende hemel en een stukje hemel op aarde: het thema ‘hemel’ is geliefd bij muzikanten. Speciaal voor Hemelvaartsdag selecteerden we daarom enkele Top 2000 artiesten die de sterren van de hemel zingen.

Hemels

'Stairway To Heaven' van Led Zeppelin staat al jaren in de top 5 van de Top 2000. Dit hemelse nummer is ook een geliefde plaat om te coveren. Onder andere Metallica en Frank Zappa gaven hun eigen twist aan het lied.

Donderslag bij heldere hemel

Eric Clapton schreef 'Tears in Heaven' na de tragische dood van zijn vierjarig zoontje Conor. Het jongetje viel uit het raam van een wolkenkrabber. Clapton troostte zich niet met de gedachte dat hij zijn zoontje weer zal ontmoeten wanneer zij beiden in de hemel zouden zijn. Hij vraagt zich juist af: 'zal je mij wel herkennen als ik je in de hemel zie?'

Kloppen op de hemelpoort

‘Knocking On Heaven’s Door’ werd geschreven door Bob Dylan, maar Guns N’Roses wist de sterren van de hemel te rocken met hun versie van deze plaat. Hun cover van Bob Dylans nummer is misschien wel één van de bekendste.

Engel vermist

Het meisje waar songwriter Freddie Perren over schrijft in zijn ‘Heaven Must Be Missing An Angel’ wordt de hemel in geprezen. Perren: ‘Heaven must be missin’ an angel. Cause your here with me right now, your love is heavenly baby.’ Het nummer werd gezongen door de gebroeders Tavares, die er een extra hemels tintje aan gaven.

In de zevende hemel

De volgende woorden komen van een zanger in de zevende hemel: 'Baby you're all that I want, when you're lying here in my arms, I'm finding it hard to believe we're in Heaven.’ Dit befaamde refrein komt natuurlijk van Bryan Adams. Het nummer haalde de Top 40 niet, maar staat wel al jaren in de Top 2000.

Stukje hemel op aarde

We sluiten het rijtje af met een stukje hemel op aarde. Een lied over het koninkrijk van God op aarde is misschien niet direct een plaat die je bij Freddie Mercurry zou verwachten. Het nummer heeft dan ook een kritische noot. ‘Heaven For Everyone’ werd gezongen door Mercurry, maar is geschreven door Roger Taylor.

Welk nummer brengt jou in hemelse sferen?

Ster advertentie
Ster advertentie