Programma

Danny Vera over zijn muzikale vader: 'Hij was beter dan Rob de Nijs'

  1. Nieuwschevron right
  2. Danny Vera over zijn muzikale vader: 'Hij was beter dan Rob de Nijs'

Danny is met Roller Coaster de hoogste nieuwe binnenkomer ooit in de Top 2000. 2020 zou dan ook zijn jaar worden met als hoogtepunt een show op Pinkpop, maar corona gooide roet in het eten.

In zak en as zit Vera echter niet, zo is te zien in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Volle Zalen. Eigenlijk alles behalve: de gedwongen rustperiode tijdens de intelligente lockdown heeft hem en zijn vrouw Escha veel gebracht. Zo is, na jaren tevergeefs proberen, hun eerste baby onderweg en heeft Danny in alle rust aan een nieuw album kunnen werken. Op dat nieuwe album hoeven we niet lang meer te wachten, want The New Now komt uit op 12 november. Rob Stenders primeurde nieuwe single 'The Weight' al eerder tijdens Stenders Platenbonanza, waar hij ook met Danny sprak over het nummer.

Volle Zalen met Danny Vera

In de eerste aflevering van Volle Zalen reist presentator Cornald Maas af naar het prachtige Zeeland, waar hij Danny Vera thuis bezoekt. Danny laat hem voor het eerst een aantal nieuwe nummers van het album horen en verklaart waar zijn liefde voor de muziek vandaan komt. Hij vertelt over zijn vader die net als hij een grote passie had voor muziek. "Mijn vader was beter dan Rob de Nijs, dat mag je toch zeggen over je vader", aldus Danny. Vader Louis Polfliet maakte deel uit van het trio Gerry, Louis en Liza, waar Danny een nummer van laat horen. Verder neemt Cornald Danny mee naar een sterrenwacht en praten ze over zijn 'donkere' kant, die hem vaak inspireert om nummers te schrijven.

Bekijk hier de volledige aflevering van Volle Zalen met Danny Vera.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still

Ster advertentie
Ster advertentie