Programma

Gijs van Dam: 'Ik wil mijn leven terug'

  1. Nieuwschevron right
  2. Gijs van Dam: 'Ik wil mijn leven terug'

Het leven van TV-producent Gijs van Dam lag overhoop toen Jelle Brandt Corstius hem eind 2017 openlijk beschuldige van verkrachting. Ruud spreekt Van Dam een bewogen jaar later in zijn podcast 30 Minuten Rauw.

'Het allerergste ooit is mij aangedaan'

Het was de #MeToo-beweging die journalist Jelle Brandt Corstius vorig jaar deed besluiten om zijn inmiddels bekende verhaal te doen in dagblad Trouw en De Wereld Draait Door. Corstius wees toen zelf geen dader aan, maar al snel werd duidelijk dat de beschuldigingen waren gericht aan het adres van TV-producent Gijs van Dam. Van Dam vertelt Ruud dat hij in de maanden die daarop volgden de bodem heeft geraakt: "Het allerergste ooit hebben ze mij aangedaan, dus dat kan niet meer gebeuren. Dat geeft ook wel rust op de een of andere manier."

Quote

Ik wil dat dit zo snel mogelijk voorbij is. Ik wil mijn leven terug.

Gijs van Dam

Geen kans op verzoening

De media gingen massaal aan de haal met het verhaal en het leven van beide mannen kwam op z'n kop te staan. Juridische stappen volgden en die strijd woedt nog steeds. Ruud vraagt of er nog enige verzoening mogelijk is: "Stel dat Jelle jou belt ‘joh dit is helemaal mis gegaan, ik had de verkeerde pillen, ik ben niet helemaal goed geworden, sorry. Kunnen we praten?'" Dat zit er volgens de producent niet in: "Sowieso omdat het niet aan de orde is en ten tweede: nee. Ik wil dat dit zo snel mogelijk voorbij is. Ik wil mijn leven terug."

Beluister het hele gesprek in de podcast 30 Minuten Rauw.

Bekijk hier een fragment uit het gesprek:

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2!

​Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie