Programma

Legendarisch Live: Lou Reed met 'Perfect Day'

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch Live: Lou Reed met 'Perfect Day'

Op 2 maart zou Lou Reed 77 jaar zijn geworden. Samen met Dr. John speelt hij een legendarische live-versie van één van zijn grootste hits 'Perfect Day'.

Romantische ode

Het nummer ‘Perfect Day’ is afkomstig van het album Transformer dat uitkomt in 1972. Het nummer wordt mede geproduceerd door David Bowie die op de track ook de keyboard bespeelt. De tekst wordt geschreven door Reed nadat hij samen met zijn verloofde Bettye Kronstad een dag in Central Park doorbrengt. De tekst wordt door vele beschouwd als een simpele romantische toewijding voor zijn toekomstige vrouw, maar ook als Reeds eigen conflict met zijn seksualiteit, drugsgebruik en ego. Reed laat alleen zelf niets los over de betekenis achter het nummer. "Je kan mij niet vragen om de tekst uit te leggen want dat ga ik toch niet doen", aldus Reed in een interview.

Dr. John

In het live-optreden speelt Lou Reed samen met Dr. John. De jazzmuzikant heeft ondanks zijn beperkte commerciële succes zes Grammy Awards op zijn naam staan voor zijn werk in de muziekindustrie. Voor dit live-optreden van 'Perfect Day' kruipt hij achter de piano en begeleidt Reed zichzelf op de gitaar. Het New Orleanse accent van Dr. John is goed terug te horen als hij meezingt met het nummer. Deze wat intiemere live-uitvoering wordt uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Bekijk het optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vanaf 2001 staat het nummer 'Perfect Day' onafgebroken in de Top 2000. Dit jaar eindigt het nummer op plek 134. 'Walk On The Wild Side' van Lou Reed staat op nummer 661 en 'Intro/Sweet Jane' behaalt plek 1838.

​Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie