Programma

De Blauwe Familie van KLM haalt nog altijd Nederlanders op

  1. Nieuwschevron right
  2. De Blauwe Familie van KLM haalt nog altijd Nederlanders op

Gijs belt tijdens Gijs 2.0 iedere middag met iemand uit een beroepsgroep die te maken heeft met de coronacrisis. Vandaag kijkt Wouter in zijn plek naar de situatie in de luchtvaart.

De luchtvaart staat niet stil. Woensdagavond is er nog een bomvol vliegtuig teruggekomen vanuit Bangkok. Monique Berends werkt voor KLM en zat in dit vliegtuig. Het was overigens ook haar laatste vlucht. Ze vertelt hoe vliegtuigmaatschappijen als KLM rekening houden met de veiligheid van passagiers. "Je zit allen in een kleine ruimte, dus we doen ons uiterste best om iedereen te beschermen." Ze vertelt dat er aan boord gebruik wordt gemaakt van de 'coronakit', die bevat onder andere mondmaskers, handschoenen en desinfecterende handgel. Ook is er een extra toilet voor de werknemers aan boord. "Wij raken alles aan. Het is wel net zo veilig om een eigen toilet te hebben."

Loyaliteit

Monique vertelt dat de loyaliteit onder de collega's enorm groot is. Iedereen is namelijk afhankelijk van de samenwerking tussen alle andere afdelingen. "Denk aan de technische dienst, incheckbalies, de catering, echt iedereen werkt nauw samen om de passagiers de beste ervaring te geven en zo veilig mogelijk op bestemming te krijgen." Eén ding is in ieder geval zeker, Monique is trots op KLM. "Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze blauwe familie."

Monique vraagt een plaat aan voor haar en haar KLM-collega's:

De Blauwe Familie haalt Nederlanders op!

Blauwe hartjes

Wouter merkt op dat er veel blauwe hartjes worden ingestuurd via de app en social media en roept daarom op om deze in te sturen om de KLM-medewerkers een hart onder de riem te steken. "Wij printen ze dan uit en sturen ze op, dat is een leuke actie, toch!"

Gijs 2.0

Je hoort Gijs iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur met Gijs 2.0 op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie