Programma

Steven Tyler solo album

  1. Nieuwschevron right
  2. Steven Tyler solo album

Aerosmith-zanger Steven Tyler komt begin 2014 met soloalbum. Het solodebuut zat er ook wel aan te komen. Afgelopen zomer liet Tyler weten meer experim

Solodebuut in 2014

Steven Tyler bevestigde donderdag in een interview op de Amerikaanse radio dat zijn eerste soloalbum begin 2014 moet verschijnen. Tyler bracht in 2011 al een solosingle uit. Maar tot een heel album kwam het nooit.

Boston Red Sox kampioen

Het radiostation Radio 100.7 WZLX uit Boston belde Tyler om te praten over het kampioenschap van het honkbalteam Boston Red Sox. De euforie werd nog groter toen ‘hun Steven Tyler’ de dj vertelde bezig te zijn met een soloalbum.

Thuishaven Boston

Tyler is geboren in New York maar beschouwt Boston als zijn thuishaven. In 1970 begon hij samen met Joe Perry, Ray Tabano, Tom Hamilton en Joey Kramer de band Aerosmith. De fans hebben de band de bijnaam “The Bad Boys from Boston” gegeven.

Experimenteler

Het soloavontuur zat er ook wel aan te komen. Tyler vertelde afgelopen zomer nog in een interview de behoefte te voelen meer experimentele muziek te maken. ''De laatste Aerosmithplaat, Music from Another Dimension uit 2012, was allen voor één en één voor allen. Maar mijn hart licht bij buitenissiger en vreemdere muziek waarvan ik niet overtuigd ben dat het bij Aerosmith past. Zo ben ik bijvoorbeeld gefascineerd door elektronica. Dat was in 1965 al, toen ik naar de muziek van de componist Stockhausen luisterde.''

Aerosmith heeft deze week in Mexico City de ruim een jaar durende Global Warming wereldtournee beëindigd.

Bron: WZLX Radio
http://wzlx.cbslocal.com/2013/10/31/steven-tyler-calls-carter-alan-the-boston-vibe-is-back/

Ster advertentie
Ster advertentie