Programma

Elton John over remake The Lion King: 'Ze hebben de muziek verpest'

  1. Nieuwschevron right
  2. Elton John over remake The Lion King: 'Ze hebben de muziek verpest'

Elton John is geen fan van de live-action remake van The Lion King die afgelopen zomer in de bioscopen draaide: “Ze hebben de muziek verpest.”

Dit zegt het 72-jarige popicoon in gesprek met de Britse uitgave van het magazine GQ. Elton John schreef samen met Tim Rice een groot deel van de iconische muziek voor de animatiefilm uit 1994 en werkte ook mee aan de remake. Toch kan hij de nieuwe film bepaald niet waarderen. “De nieuwe versie was een grote teleurstelling voor mij. Ik vind dat ze de muziek hebben verpest”, aldus John. De Brit is van mening dat de muziek in de remake niet dezelfde impact heeft als in het origineel: “De magie en vreugde zijn verdwenen.”

'Extreem verdrietig'

De nieuwe soundtrack werd een minder groot commercieel succes dan in 1994. Sir Elton zegt in het interview dat hij er graag aan had bijgedragen om er opnieuw een succes van te maken, maar de tijden zijn volgens de muzikant veranderd. “Ik had graag meer betrokken willen zijn, maar de creatieve visie voor de film en muziek was dit keer anders. Ik was niet echt welkom en werd niet even respectvol behandeld. Dat maakt me extreem verdrietig”, aldus John. Toch is niet alles rondom The Lion King kommer en kwel volgens de zanger: “Ik ben blij dat juiste geest van de muziek voortleeft in de musical."

Can You Feel The Love Tonight

In de live-action remake van The Lion King zit onder meer een nieuwe versie van 'Can You Feel The Love Tonight', gezongen door Beyoncé (Nala) en Donald Glover (Simba). De klassieker van Elton John en Tim Rice werd onder meer onderscheiden met een Oscar en Grammy Award. Ook stond het nummer vanaf het eerste uur in de Top 2000. Tijdens de laatste editie eindigde de track op positie 1523.

Beluister hier de nieuwe versie van de hit:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie