Programma

Terugblik: Beyoncé op inauguratiebal Obama

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Beyoncé op inauguratiebal Obama

Het is 20 januari 2009 als Beyoncé de eerste noten van 'At Last' inzet op het inauguratiebal van Barack Obama. Een legendarisch optreden, hoewel dat vooral komt door de reactie van Etta James.

Beyoncé begeleidt Barack en Michelle Obama tijdens hun eerste dans als kersvers presidentspaar met een cover van Etta James' versie van 'At Last'. De popster heeft de cover een jaar eerder uitgebracht als soundtrack voor de film Cadillac Records. Hoewel Etta James in eerste instantie zeer te spreken is over de nieuwe uitvoering van 'At Last', lijkt ze na Beyoncés optreden voor de Obama's toch een stuk minder enthousiast. Ze reageert een week later tijdens een show in Seattle's Paramount Theatre op: "Julie weten wie de president is, toch? Diegene met die grote oren? Nou, hij is niet mijn president." Daarna richt de zangeres zich tot Beyoncé. "Die vrouw die voor hem optrad, met mijn liedje, 'she's going to get her ass whupped'", aldus James.

Later komt de soulzangeres nog wel terug op haar woorden. Volgens haar zoon zou de zangeres vooral teleurgesteld zijn geweest dat Beyoncé daar optrad met 'At Last' en niet zij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

At Last

'At Last' wordt in 1941 geschreven door Mack Gordon en Harry Warren voor de film Sun Valley Serenade. De track wordt een jaar later voor het eerst een hit in de uitvoering van Glenn Miller Orchestra. In 1960 brengt Etta James een uitvoering van de track uit. Het wordt de belangrijkste opname in haar carrière. In de laatste editie van de Top 2000 stond de hit op positie 858.

Ster advertentie
Ster advertentie