Programma

Bart in gesprek met De Dijk over 'Als Ze Er Niet Is'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bart in gesprek met De Dijk over 'Als Ze Er Niet Is'

Niemand minder dan de mannen van De Dijk geven in deze Barts Classic Track een inkijkje in de totstandkoming van hun grootste hit.

Samen met Huub en Hans van der Lubbe en Antonie Broek zit Bart Arens in de Wisseloord Studio om een grote klassieker laagje voor laagje te ontleden. Ditmaal de nr. 228 in de Top 2000: ’Als Ze Er Niet Is’.

De dagboeken van Huub

Dankzij zijn dagboeken kan Huub zich nog het precieze moment voor de geest halen dat hij op de tekst van 'Als Ze Er Niet Is' kwam. Lyrics die in eerste instantie niet gelijk door de rest van de band begrepen werden, maar uiteindelijk van Huubs vrouw en van vele andere vrouwen veel lof kregen.

Ook komen er mooie anekdotes voorbij over hun tijd in de studio (waar ondertussen ook Def Leppard aan het opnemen was) en het moment dat duidelijk werd dat een andere Nederlandstalige band op dat moment beter scoorde in de hitlijsten…

Quote

Toen duidelijk werd dat we de meeste concurrentie hadden van een andere Nederlandstalige productie, stak dat wel een beetje. Dat was namelijk De Dikke Lul Band.

Huub van der Lubbe

Bekijk hier Barts Classic Track NL #17: De Dijk 'Als Ze Er Niet Is'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide podcast

Bovenstaande video is slechts een deel van de opnames met de mannen van de Dijk. Wil je de hele Classic Track over het ontstaan van ‘Als Ze Er Niet Is’ terugluisteren? Check dan de uitgebreide podcast, die onder de naam ‘Barts Classic Track’ te vinden is op iTunes, Spotify en in de NPO Radio 2-app!

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie