Programma

Stings album gaat over de dood van legendes

  1. Nieuwschevron right
  2. Stings album gaat over de dood van legendes

Stings twaalfde album 57th & 9th komt in november dit jaar uit. Daarvoor haalt de Police-zanger inspiratie uit de plotselinge dood van rocklegendes.

Sneeuw

De eerst single op het album 57th & 9th is 'I Can't Stop Thinking About You' en komt deze maand uit. 'I Can't Stop Think About You' gaat over het kijken naar een leeg blad papier en dat zien als een veld met sneeuw."

Legendes

"Het was een hele vreemde periode", aldus Sting over de maanden december en januari. Veel rocklegendes zijn er in die periode overleden: Lemmy van Motörhead, David Bowie en Prince. Ook de dood van vriend en acteur Alan Rickman deed Sting veel. "Ik dacht dat deze mensen onsterfelijk waren en dan opeens overlijden ze." Het nummer '50.000' op zijn nieuwe album is geïnspireerd op het overlijden van deze, voor Sting waardevolle, mensen.

Luidruchtig

Sting zelf is enthousiast over het album. "De vele verschillende stijlen op dit album! Heel veel rock-'n'-roll! Het gaat over zoeken, over reizen en over het onbekende. Gespeeld met energie en het is luidruchtig, maar ook om over na te denken." We kunnen in november een nieuw album verwachten dat alle kanten opgaat.

Luister hier een liveversie van 'I Can't Stop Thinking About You':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie