Programma

Pearl Jam over favoriete herinnering aan Chris Cornell

  1. Nieuwschevron right
  2. Pearl Jam over favoriete herinnering aan Chris Cornell

Tijdens een Q&A rondom Pearl Jam's nieuw album Gigaton werd de bandleden gevraagd naar hun favoriete herinnering aan goede vriend Chris Cornell die zichzelf in 2017 van het leven beroofde.

Gitaristen Mike McCready en Stone Gossard zaten klaar om alle vragen op Reddit te beantwoorden. Toen de mannen werd gevraagd naar hun favoriete herinnering aan Soundgarden-frontman Chris Cornell, wist Gossard daar wel raad mee. Hij denkt gelijk aan de tijd toen Pearl Jam in 1996 net hun album No Code had opgenomen.

Bijzondere verrassing

Hij begint te vertellen over de paspop genaamd 'Sagety Man' die hij achterliet in de studio. Dat deed hij als verrassing voor Chris, omdat Soundgarden na hen dezelfde studio in zou gaan om Down On The Upside op te nemen. "We gebruikten de paspop om in de passagiersstoel van onze auto's te zetten, zodat vals konden spelen en konden voordringen op de carpoolstrook." Maar de pop werd wel voor meer dingen gebruikt...

Niet schrikken!

"Lang verhaal kort, toen Sagety Man een tijdje op de bank stond bij Soundgarden in de studio, lette niemand er meer op. Tot op een dag Matt Bayles in de studio kwam, zich omdraaide en Safety Man ineens opstond!" Wat bleek, Chris Cornell was al eerder de studio ingeslopen om de kleren van de paspop aan te trekken om zijn producer Matt de stuipen op het lijf te jagen. Mike en Stone van Pearl Jam kijken hier in ieder geval met een goed gevoel op terug.

De Q&A werd gehouden ter ere van het nieuwe album Gigaton van Pearl Jam. Luister hieronder naar het album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie