Programma
KRO-NCRV

DI-RECT-drummer Jamie Westland speelde als kind al in kroegen

foto: NPO Radio 2foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. DI-RECT-drummer Jamie Westland speelde als kind al in kroegen

Rock, punk, pop, blues, soul... niets is te gek voor DI-RECT-drummer Jamie Westland. Hij is van jongs af aan al te vinden achter het drumstel, zelfs als dit hem naar kindonvriendelijke locaties leidt.

In het Gouden Trommelvlies zet Emmely de Wilt de schijnwerper op de persoon achteraan het podium. De drummer van deze week is Jamie Westland van DI-RECT.

Het prille begin

Het eerste instrument dat Jamie leert spelen is de klassieke piano, maar na amper drie jaar wist hij al dat dit niet zijn roeping was. Pas als hij op de basisschool eens achter het drumstel van een vriend mag zitten, slaat de vonk over. Direct was één ding duidelijk: Jamie en het drumstel zijn uit hetzelfde hout gesneden.

Kroegentocht

Jamie komt al vroeg in aanraking met bands als Nirvana, wat later weer doorklinkt in oudere nummers van DI-RECT. Met Jamies grote drumtalent komt hij al op vroege leeftijd op plekken waar kinderen minder vaak komen. Zo speelt hij tijdens zijn jeugd al mee met jamsessies in verschillende kroegen door Den Haag. Welk genre hij speelde, maakte hem niet uit. Net als de leeftijd van de mensen om hem heen. Een kroeg is natuurlijk alleen niet de ideale plek om als kind te komen, omringd door volwassenen die graag een biertje nuttigen. Daar heeft de vader van Jamie, Dick Westland, een oplossing voor: hij start de band DI-RECT. De rest is Nederlandse rockgeschiedenis!

Daarom wordt Jamie vandaag, net als mede-Haagse drummer Cesar Zuiderwijk eerder, door Emmely in het zonnetje gezet. Bekijk de volledige inwijding hieronder!

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie