Programma

Doorverkoop concertkaarten tegengaan met 'doneer wat je kunt'

  1. Nieuwschevron right
  2. Doorverkoop concertkaarten tegengaan met 'doneer wat je kunt'

Een concertkaartje aanbieden op doorverkoopsites, maar vervolgens niet verkopen? Het levert niet alleen lege stoelen op, maar ook teleurgestelde fans. Het Amerikaanse duo Tegan and Sara heeft een oplossing!

De muzikanten zijn speciaal voor hun concert in San Francisco begonnen aan een experiment om de 'echte fans' te helpen nadat honderden tickets op doorverkoopsites waren beland.

Uitverkocht, maar toch niet

Dit liet het duo een paar uur voor hun uitverkochte concert in Sydney Goldstein Theater in San Francisco weten op Instagram. "Het is ons opgevallen dat een groot aantal tickets voor onze show vanavond in San Francisco onethisch worden opgeslokt door secundaire ticketplatforms toen onze tourtickets in juli in de verkoop gingen", aldus Tegan and Sara. “Hoewel de show voor vanavond technisch uitverkocht is, worden veel van deze tickets nu weer op de mark aangeboden voor wederverkoop. Er is weinig tijd om deze tickets te verkopen en we willen nooit aan onze fans vragen om naar secundaire verkoopsites te gaan." Door hier niks aan te doen zou dit resulteren in lege stoelen tijdens het concert en teleurgestelde fans, dus hebben de dames een oplossing bedacht!

Experiment

Tegan and Sara hebben voor het concert een experiment gestart. "Zodat op elke stoel een echte fan zit en om te voorkomen dat secundaire platforms onze show schaden", vertellen ze op Instagram. De muzikanten bieden de overgebleven zitplaatsen aan voor fans op basis van wie het eerste komt en eerst maalt. De zitplaatsen worden niet voor een vaste prijs verkocht, maar de band vraagt wel aan haar fans om te doneren 'wat je kunt' voor The Tegan and Sara Foundation, het goede doel van de band dat LGBTQ +-meisjes en vrouwen steunt. Na een analyse van alle doorverkoopsites kwamen ze tot de conclusie dat het wel kon gaan om meer dan tweehonderd tickets.

Lees de volledige verklaring hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fans van Tegan and Sara reageren positief op het experiment en Billboard meldt dat de pay-what-you-can-regeling ook toegepast gaat worden op anders shows. Veel van de shows van het duo in Noord-Amerika zijn al uitverkocht.Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie