Programma

Dit is de nieuwe samenwerking van Duncan Laurence en Armin van Buuren

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is de nieuwe samenwerking van Duncan Laurence en Armin van Buuren

De samenwerking van Duncan Laurence en Armin van Buuren is uit. De twee zijn te gast in Aan De Slag! en vertellen over het nieuwe nummer 'Feel Something'.

Duncan Laurence en Armin van Buuren doken eerder dit jaar de studio in om het nummer op te nemen. Armin vertelt in Aan De Slag! hoe de coronacrisis invloed had op 'Feel Something': "Eigenlijk is het resultaat van Duncan en mij ook het resultaat van de COVID-tijd. Ik denk dat ik deze plaat zonder COVID misschien niet zó had gemaakt."

Het ontstaan van de samenwerking

De twee kwamen elkaar backstage tegen bij awardshows en waren beide geïnteresseerd in een samenwerking. Duncan vertelt: "We hadden toen al zoiets van: 'Nou laten we een keer met elkaar de studio ingaan, om te kijken of het muzikaal klikt.'" Toen Duncan de demo van 'Feel Something' liet horen was het meteen raak. "We dachten: 'Laten we onze beide werelden daarin mengen en zorgen dat het echt een knallende poptrack wordt.' En ik denk dat dat wel is gelukt."

Nieuw publiek

De samenwerking tussen Armin en Duncan zorgt er mogelijk ook voor dat de Songfestival-winnaar een nieuw publiek bereikt met zijn muziek. "Daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor", vertelt Duncan. "Ik vind het een te gekke kans om samen te mogen werken met Armin en toch ook om je stem aan zoveel nieuwe mensen te mogen laten horen. Dat is wel heel vet."

'Feel Something' geldt als de nieuwste single van Armin, maar zal ook verschijnen op het debuutalbum Small Town Boy van Duncan Laurence, wat op 13 november uitkomt.

Bekijk hieronder het hele interview met Armin en Duncan:

Luister hier naar 'Feel Something':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: instagram.com/itsduncanlaurence

Ster advertentie
Ster advertentie