Programma

Katten houden ons voor de gek

  1. Nieuwschevron right
  2. Katten houden ons voor de gek

Ze lijken meer dan duizend dutjes op een dag te doen, maar stiekem houden katten ons gewoon voor de gek, vertelt kattengedragdeskundige Minky Spijkerman in Bureau Kijk in de Vegte.

Lekker uitslapen

Katten leiden een luizenleventje. Ze slapen gerust de hele dag door. Luisteraar Dave vraagt zich af of katten ooit zijn uitgeslapen. Bureau Kijk in de Vegte zoekt het uit en belt met kattengedagdeskundige Minky Spijkerman en wat blijkt, ze houden ons gewoon voor de gek!

Quote

Ze doen net alsof ze slapen

Minky Spijkerman, kattengedragdeskundige

Gefopt!

Volgens Spijkerman zijn katten nooit klaar met slapen. Ze zijn er zelfs op ingesteld. "Soms slapen ze uit verveling of om hun eten te verwerken en verder slapen ze voor de lol." Toch houden ze ons vaak aan het lijntje. "Ze doen dan net alsof ze slapen, maar als je op 25 meter afstand een muis laat lopen, springt je kat ineens op en vangt hem."

't Zijn net mensen

"De beestjes verschillen niet veel van mensen", aldus de kattenexpert. Katten hebben ook een diepe slaap en ze dromen. "De pupillen bewegen dan onder de oogleden, hun snorhaartjes en oren bewegen en soms kletsen ze wat."

Luister hier het hele gesprek terug:

Bureau Kijk in de Vegte
Zondag 12.00 - 14.00 uur
DJ: Jeroen Kijk in de Vegte

Ster advertentie
Ster advertentie