Programma

O'G3NE in tweede halve finale Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. O'G3NE in tweede halve finale Songfestival

De Nederlandse meidengroep O'G3Ne heeft zich tijdens de loting voor het Eurovisie Songfestival in de eerste helft van de tweede voorronde geplaatst.

Gunstig of niet?

Het liedje van de zusjes Lisa, Amy en Shelley is nog niet bekend, maar we weten dus wel al wanneer de dames hun songfestivalnummer ten gehore brengen: vóór de pauze van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op 11 mei. Is dat gunstig? Hoewel het statistisch gezien moeilijker is om door te dringen naar de finale wanneer een liedje vroeg in een halve finale te horen is, is de kans op winst in de finale wél groter wanneer je je kwalificeert in de tweede halve finale. Vier van de vijf laatste winnaars kwamen voort uit de tweede halve finale.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meerstemmigheid

In het NPO Radio 2-programma Muziekcafé met Daniël Dekker kondigde O'G3NE in oktober zijn deelname aan. Eind 2016 gaven ze in de middagshow Gijs 2.0 met Gijs Staverman aan dat hun liedje waarschijnlijk een ballad wordt. "We blijven dicht bij onszelf", zei Lisa, de blondine van de groep, tegen Gijs. "In ieder geval veel meerstemmigeheid, dat is een vereiste! Je hoeft van ons geen gekke dansjes te verwachten of een heel apart lied dat we anders niet zouden zingen."

De nodige ervaring

O'G3NE bestaat uit de drie zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol. Eind 2014 won het trio de talentenjacht The Voice Of Holland, maar zeven jaar daarvoor deden de meiden al mee aan het Junior Songfestival onder de naam Lisa, Amy & Shelley. Met het zelfgeschreven liedje 'Adem In, Adem Uit' eindigden ze toen op de elfde plek. Nu de dames van O'G3NE volwassen zijn, zijn ze echter vastberaden voor de winst te gaan op het Eurovisie Songfestival. De finale van het 62e Songfestival vindt op zaterdag 13 mei plaats in Kiev.

Ster advertentie
Ster advertentie