Programma

Duncan Laurence en Wrabel slaan handen ineen voor Pride Anthem

  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence en Wrabel slaan handen ineen voor Pride Anthem

Met de single Back To Back leveren Duncan Laurence en Wrabel het officiële Anthem voor Pride Amsterdam. In De Staat van Stasse mochten we het nummer alvast laten horen.

De tekst van Back To Back gaat over twee mensen die na een ruzie in bed met hun ruggen naar elkaar toe liggen en elkaar vragen stellen over liefdesverdriet, eigenwaarde en de afstand tussen hen. De track is mede geschreven door Kurtis McKenzie, die al eerder werkte met artiesten als Maroon 5, Charli XCX en Mark Ronson.

Pride Anthem

Wrabel en Duncan Laurence maken met het nummer het officiële anthem voor de 25ste editie van de Amsterdam Pride. Wrabel geeft aan een trots LGBTQ+-supporter te zijn en zichzelf ook als onderdeel van deze groep te beschouwen. De zanger hoopt deze gemeenschap te ondersteunen met deze nieuwe single.

Op het debuutalbum van Wrabel

Back To Back komt op debuutalbum These Words Are All For You van Wrabel te staan, dat op 24 september verschijnt. De Amerikaanse zanger brak in 2014 door met het nummer Ten Feet Tall, dat hij opnam met Afrojack. Daarnaast werkte hij samen met Kesha en Pink. "Ik ben zo blij dat ik de kans heb gekregen om met Wrabel te werken en deel uit te maken van zijn album", zegt Duncan Laurence over de samenwerking. "Sinds ik begonnen ben met het schrijven van mijn eigen nummers, heb ik altijd naar zijn muziek geluisterd." Back To Back is het eerste nieuwe werk van Duncan Laurence sinds Stars, dat hij uitbracht tijdens een gastoptreden op het Eurovisie Songfestival.

In De Staat van Stasse werd al op donderdagavond het nummer voor de eerste keer gedraaid. Luister hieronder naar het volledige nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 viert Pride

De Pride gaat niet onopgemerkt voorbij op NPO Radio 2. Op vrijdagavond 30 juli is vanaf 16.00 uur de NPO Radio 2 Love List te horen: een lijst met alleen maar nummers die te maken hebben met liefde. Liefdesliedjes, break-up songs of juist een ongemakkelijk liedje waar jij en je geliefde gewoon heel goed op gaan. Alles op verzoek! Vraag dus nu jouw plaat aan door een berichtje te sturen via de gratis NPO Radio 2 app.

Duncan Laurence in de NPO Radio 2 Top 2000

Arcade, het nummer waarmee Duncan Laurence in 2019 het Eurovisie Songfestival wint, valt ook in de smaak bij de stemmers voor de NPO Radio 2 Top 2000. In 2020 staat het nummer op plek 208.

​Foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie