Programma

Nationale Zaadlozings Marathon

  1. Nieuwschevron right
  2. Nationale Zaadlozings Marathon

Het gaat niet goed met de bij, wereldwijd sterft hij uit en in rap tempo verdwijnen alle soorten. Komende donderdag 11 april gaat De Staat van Stasse hier iets aan doen! Samen met jou gaan ze heel Nederland bevruchten.

Stefan Stasse wil met zijn actie, waarbij hij met zijn Flower Power bus van Hilversum naar Aalten rijdt en onderweg zaadgranaten uitdeelt, Nederland inspireren meer bloemen te zaaien.

Meer bloemen zaaien

De Staat koppelt in de uitzending mensen die een stuk grond beschikbaar stellen aan mensen die (bloem)zaad schenken. Met als resultaat meer bloemen, meer blije bijen. En meer vlinders en hommels en dergelijke types – allemaal insecten die een belangrijke rol spelen bij bestuiving van gewassen die onmisbaar zijn voor onze voedselvoorziening. “We moeten onze leefwereld goed doorgeven aan de volgende generaties. Dat is mét de bij, de hommel en de vlinder! Hun bestaan staat op het spel door het oprukken van de tegeltuinen en een algeheel gebrek aan bloemen. De Staat van Stasse laat zien dat zoiets ook op een kostenneutrale manier kan worden opgelost, door via ons programma mensen die grond hebben te verbinden met mensen die bloemzaad ter beschikking stellen", aldus Stasse.

Startsein

Het startsein voor de marathonrit wordt donderdag 11 april gegeven door minister Carola Schouten (van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), die de actie van harte ondersteunt. Stefans actie is opgezet in samenwerking met Het Platform Nederland Zoemt, waar ook organisaties als Naturalis en Natuur en Milieu in participeren.

Quote

Doe het voor de bij, maar ook voor jezelf, want zonder zaadlozing geen jij, geen wij, geen Staat.

De Staat van Stasse

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Staat van Stasse

Je hoort De Staat van Stasse iedere maandag t/m donderdag van 20:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie