Programma
BNNVARA

Samantha Steenwijk vindt het een eer om te mogen jureren bij K2 zoekt K3

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Samantha Steenwijk vindt het een eer om te mogen jureren bij K2 zoekt K3

Zangeres Samantha Steenwijk jureert vanavond in de eerste aflevering van K2 zoekt K3. "Een eer om aan mee te werken", vertelt ze in Jan-Willem Start Op.

Al een tijdje geleden werd Samantha Steenwijk gevraagd of ze jurylid wilde zijn bij het televisieprogramma. Daar hoefde ze niet lang over na te denken. "K3 is een instituut, ik vind het een eer dat je daar aan mee mag werken", legt ze uit. Een bijzondere jury-ervaring is het programma zeker, in K2 zoekt K3 is er namelijk een driedubbele jury.

Hoor en kijk jury

Samen met de Vlaamse zangeres Natalia maakt Samantha deel uit van de zogenaamde 'hoor jury'. Zij horen alleen de audities, maar zien ze niet. Gordon en de Vlaamse zangeres Ingeborg zijn de 'kijk jury' en kunnen de audities juist alleen maar zien. Alleen als alle juryleden het optreden positief beoordelen, komt de publieksjury in actie. Op deze manier kun je mogelijk een betere selectie maken, vertelt Samantha. “Je kan heel veel aan uitstraling zien, bijvoorbeeld of mensen niet te timide zijn, niet te verlegen zijn.” Dat zijn dingen die belangrijk zijn om op te letten volgens de zangeres. “Je gaat natuurlijk wel een heel groot stuk grof geweld krijgen als je dit programma wint. Dit is de enige talentenjacht waarvan je zeker weet dat je succesvol wordt daarna.”

Of Samantha zelf deel uit zou willen maken van K3? Check het hele gesprek hieronder:

Samantha Steenwijk vindt het een eer om te mogen jureren bij K2 zoekt K3

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie