Programma

De Nationale Zaadlozing is begonnen!

  1. Nieuwschevron right
  2. De Nationale Zaadlozing is begonnen!

Na het grote succes van vorig jaar, gaat De Staat van Stasse dit jaar voor nog meer zaad. De Staat van Stasse zal op 7 mei vanuit de NPO Radio 2-studio volledig in het teken staan van de bijenactie.

Ook zullen er gedurende dag 'bij'drages te horen zijn van Emmely de Wilt, Stefan Stasse en Frank van 't Hof. Het gaat namelijk slecht met de bij en dat is ook voor Staatslieden een kwalijke zaak. Deze lieve bij is namelijk enorm belangrijk voor de bestuiving van een heel groot deel van onze voedingsgewassen. Zonder bijen geen aardbeien bijvoorbeeld. Dat het zo slecht gaat is voor een groot deel te wijten aan het gebrek aan bloemen. En zonder zaad geen bloemen!

Petitie

Heel het land bevruchten, dat kunnen wij natuurlijk niet alleen. Daarom is het mogelijk om via nporadio2.nl/zaad jouw gratis zaad aan te vragen, zodat je zelf ook een stukje land kunt bevruchten. Ook kun je hier de petitie tekenen van De Staat van Stasse. Wanneer je hiervoor tekent, ben je het met De Staat van Stasse eens dat de bijen een beschermde status verdienen.

DE STAAT VAN STASSE

Je hoort De Staat van Stasse iedere maandag t/m donderdag van 20:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie