Programma

Marianne Zwagerman geeft Klaas Dijkhoff enorme uitbrander

  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Zwagerman geeft Klaas Dijkhoff enorme uitbrander

In de nieuwste aflevering van Op z'n Kop staan Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen stil bij het tumult rond racistische appjes van FVD-leider Thierry Baudet en de avondklokverlenging.

Over dat laatste onderwerp moet VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff het deze week flink ontgelden. Tijdens het Kamerdebat over de verlenging van de avondklok riep hij mensen op overdag lekker van het zonnetje te genieten en in de sneeuw te gaan wandelen. Zwagerman kan haar oren niet geloven en ontvlamt tijdens de podcast volledig.

'Er zijn mensen die moeten werken overdag'

Mariannes mening is duidelijk: "Er is een maatregel ingesteld die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is ingesteld. [...] En wat zegt de fractievoorzitter dan als hij moet besluiten of de avondklok moet worden verlengd? 'Ga overdag in de zon wandelen, van de sneeuw genieten, schaatsen als het kan, wandel naar de boekhandel en ga 's avonds lekker warm en veilig op de bank zitten.' Er zijn mensen die moeten werken overdag. Écht werken. Niet een beetje achter een computer hangen. Die moeten stenen op andere stenen stapelen. [...] Die moeten winterbanden onder auto's zetten..." "Rustig, rustig", roept Rick van Velthuysen zijn podcastcollega toe, die haar woede moeilijk in bedwang kan houden.

Beluister hieronder de volledige aflevering van Op z'n Kop:

#5 - OP Z'N KOP! - Op z’n Kop!

NPO Luister

Vanaf donderdag 14 januari is Op z'n Kop wekelijks te beluisteren via NPO Radio 2 en de bekende podcastplatformen. Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie