Programma

Jubileum voor Jan de Hoop

  1. Nieuwschevron right
  2. Jubileum voor Jan de Hoop

Feest op de redactie van het RTL Ontbijtnieuws. Nieuwslezer Jan de Hoop is een kwart eeuw in dienst. Toine belde om hem te feliciteren.

Huifkar

Jan neemt geen vrije dag op vanwege zijn jubileum, en een borrel hoeft voor hem ook niet. "Nee, hoor, ik houd helemaal niet van dat soort feestjes. Mijn moeder komt naar mij toe en dan gaan we in de huifkar."

Bijzondere verrassing

Jan's vriend Coen had een bijzondere verrassing voor hem in petto, iets wat je niet snel zou verwachten van de nieuwslezer. Luister hier wat de verrassing precies inhield.

Memorabel

Als Toine vraagt wat het meest memorabele was van zijn tijd bij het nieuws, blijven vooral de trieste dingen hangen bij Jan. Hij is namelijk twee collega's kwijtgeraakt. Correspondent Conny Mus overleed aan een hartstilstand en cameraman Stan Storimans overleed in Georgië, na een bombardement van het Russische leger op de stad Gori. "Dat hakt er wel in."

Bloopers

In zijn tijd bij RTL is er wel eens wat misgegaan. We hebben een compilatie gemaakt van een aantal van die video's. Zo slaat een keer Jan's iPad op hol, zit de techniek niet helemaal mee en kan hij een item over een sigaar niet helemaal serieus voorlezen.

Beluister het hele gesprek tussen Toine en Jan hierboven.

Foto: Wikimedia Commons

Ster advertentie
Ster advertentie