Programma

Wouter op werkbezoek bij kamerlid Peter Kwint

  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter op werkbezoek bij kamerlid Peter Kwint

Politiek Den Haag, maar dan net even anders. In deze vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast nemen Wouter van der Goes en Lars Geerts je mee door het politieke landschap.

In de twaalfde aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter en Lars het debat van afgelopen week over het bombardement in Irak. Zijn premier Rutte en minister Bijleveld er zonder kleerscheuren vanaf gekomen? Of heeft het een diepe kras achtergelaten op dit kabinet? Het wordt uitgebreid besproken.Verder kwam deze week naar buiten dat Klaas Dijkhoff nog wachtgeld ontvangt uit de korte periode dat hij minister was. Dit ontvangt hij bovenop zijn salaris als Kamerlid én een extra vergoeding als fractievoorzitter. Is dit een normale gang van zaken? En waarom valt de media hier zo over? Lars legt het uit!

Grootverdieners

Deze week heeft Wouter een werkbezoek aan Peter Kwint, Kamerlid voor de SP. Ze hebben het over zijn opvallende kledingkeuze en snoeiharde hardcore muziek dat uit zijn werkkamer klinkt. Ook vertelt hij eigenlijk helemaal geen probleem te hebben met grootverdieners: "Nee, ik heb geen hekel aan mensen die veel geld verdienen. Ik vind alleen wel dat je meer belasting moet betalen." En wat is zijn grootste doel als Kamerlid? We vroegen het Peter!

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Derde Kamer:

#12 - DE DERDE KAMER met Peter Kwint, Debat Bombardement Irak en Wachtgeld - De Derde Kamer

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie