Programma

Kan het zijn dat sommige maatregelen eerder versoepeld worden?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kan het zijn dat sommige maatregelen eerder versoepeld worden?

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

In deze aflevering bespreken Wouter en Lars de laatste ontwikkelingen rondom Corona. Over de persconferentie, want Lars had het rapport al eerder in handen. Van wie kreeg Lars dit 'uitgelekte' rapport? Is er een reden voor dat een rapport wordt gelekt? En we bespreken natuurlijk de verlenging van de maatregelen, want we zitten allemaal nog wel eventjes binnen. Maar hoe strak is die deadline van 20 mei? Kan het zijn dat sommige maatregelen eerder versoepeld worden? Zeker is dat we voorlopig geen evenementen hebben. Geen Pinkpop, geen Lowlands, niks, noppes, nada. Maar kunnen we wel op vakantie? Lars legt uit!

Ook bespreken Wouter en Lars het economisch belang binnen deze crisis. Waarom stond Eric Wiebes niet naast Mark Rutte op de persconferentie? Het OMT adviseert en de nadruk op de zorg is erg belangrijk, maar waarom wordt er tegelijk niet meer gekeken naar economie, psychologie, menselijkheid en ethiek?

En de EU-top, wat is hier besproken? Wat zijn Eurobonds en waarom is Nederland daar tegen? Zijn Zuid-Europa en Nederland wat nader tot elkaar gekomen en wie trekt er aan het kortste eind? Antwoord op deze vragen én de vergeten sokken van Jesse Klaver in deze podcast.

#13 - DE DERDE KAMER over Coronavirus en EU-top (S02) - De Derde Kamer

VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie