Programma

Eagles Of Death Metal

  1. Nieuwschevron right
  2. Eagles Of Death Metal

Amper een maand na de aanslagen in Parijs keerde de rockband Eagles Of Death Metal terug op het podium in de stad van de liefde, nu samen met U2.

Voor eeuwig met elkaar verbonden

Bono van U2 verwelkomt tijdens de toegift van het tweede U2-concert in Parijs Eagles Of Death Metal op het podium. "Het leven van deze mensen zal voor eeuwig verbonden zijn met de stad Parijs", zegt de U2-frontman in de introductie, verwijzend naar de doden die vielen in de concertzaal Bataclan. "Drie weken geleden werden ze van hun podium beroofd."

Namen van alle slachtoffers

Samen met U2 zingt de band van Jesse Hughes de Patti Smith-cover 'People Have The Power'. Eerder tijdens het concert worden de namen van alle slachtoffers van de aanslagen van 13 november getoond op een scherm terwijl Bono Jacques Brels 'Ne Me Quitte Pas' zingt.

Franse tekst

Na het duet met U2 laat Eagles Of Death Metal ook nog een eigen nummer horen: 'I Love You All The Time', met enkele Franstalige tekstregels. Het liedje staat op het eerder dit jaar verschenen album Zipper Down, met daarop ook de Duran Duran-cover 'Save A Prayer'.

Concert op NPO 3

Op zaterdag 19 december wordt dit concert van U2 op televisie uitgezonden op NPO 3 door de NTR, zo laat de omroep via Twitter weten.

Ster advertentie
Ster advertentie