Programma
BNNVARA

Tom van ’t Hek over laatste transferdag: 'Altijd paniek'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tom van ’t Hek over laatste transferdag: 'Altijd paniek'

Het transferseizoen in de Eredivisie sloot
woensdagnacht om 00:00 uur. Sportverslaggever Tom van ‘t Hek vertelt bij
Jan-Willem Start Op wat er gebeurt met de miljoenen euro's die betaald worden
voor voetballers.

Het sluiten van de transfermarkt is een stressvolle tijd voor voetbalfans en -clubs, legt Van ’t Hek uit bij Jan-Willem Start Op. "Op zo’n laatste dag is er paniek bij clubs", legt de verslaggever en presentator uit.

Zeker bij clubs uit de Eredivisie slaat de paniek vaak toe, aangezien de buitenlandse transfermarkten 24 uur langer openblijven dan die van Nederland. Dat houdt in dat er bij de Nederlandse clubs nog wel spelers kunnen vertrekken, maar dat deze niet kunnen worden vervangen.

Wie krijgt het geld?

Op die laatste transferdag gaan er dus nog miljoenen euro’s over de balk, wanneer de clubs last-minute aankopen doen. "Er gebeurt van alles en de miljoenen gaan nog harder over tafel", legt hij uit. Maar waar gaat al dat geld precies naartoe?

Van ’t Hek geeft de verkoop van Antony, die Ajax deze week voor maar liefst honderd miljoen verruilde voor Manchester United, als voorbeeld. "Dat geld gaat voor een groot deel naar Ajax maar ook voor een groot deel naar de club waar Ajax hem destijds van gekocht heeft", legt hij uit. Daarnaast profiteert de speler er zelf óók nog eens flink van.

Wil je het hele interview zien? Bekijk het fragment hieronder.

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie