Naar homepage
Programma

Dieuwertje Blok naar Woodstock

  1. Nieuwschevron right
  2. Dieuwertje Blok naar Woodstock

Dieuwertje Blok brengt Woodstock weer tot leven in het nieuwe televisieprogramma Het Moment: Woodstock. Gijs belt haar op.

Is het niet heel moeilijk om Woodstock weer opnieuw te beleven? "Is het ook. Kan helemaal niet. Nee het was once in a lifetime. Je kunt wel gewoon de verhalen proberen te zoeken van mensen uit die tijd en naar boven halen wat er zo bijzonder was aan dat festival. Wat wordt gezien als de moeder van alle festival. Het was meer dan zomaar een festival", legt Blok uit. Voor het programma In Het Moment: Woodstock van gaat ze terug naar de velden van Bethel ten noorden van New York.

Zo kan het ook

"Het was een grote modderzooi er was niet genoeg te eten voor iedereen. Er moest geïmproviseerd worden. Er is eigenlijk niks misgegaan behalve dat het een rotzooi was en dat mensen eten met elkaar moesten delen. Er hing een sfeer. Alle jongeren lieten zien aan de rest van de wereld: zo kan het ook. Zo kan je ook met elkaar drie dagen samenzijn. Muziek maken. Het leuk hebben", legt Blok uit. Het was een iconisch festival. Heel veel grote artiesten en ook heel veel artiesten die daar groot zijn geworden. "Santana is echt groot geworden door Woodstock." In het programma ontmoet Diewertje onder meer Michael Lang, de organisator van het festival en daarnaast praat ze met Bobbi en Nick Ercoline. Bekend van de foto op de cover van het album Woodstock.

Met wie praat ze nog meer? En welke verhalen kan ze al verklappen? Je hoort 't hieronder:

Jubileum Woodstock

Speciaal voor het vijftigste jubileum van het festival zou het festival weer opnieuw georganiseerd worden van 16 tot en met 18 augustus. Een groot deel van de line-up was al bekendgemaakt. Zo zouden John Fogerty, Miley Cyrus, Santana en Jay-Z optreden. Helaas mag dit festival toch niet doorgaan wegens veel tegenslagen. De organisatie had moeite om een juiste locatie te vinden en ook besloot een sponsor niet meer mee te doen.

Het Moment: Woodstock is woensdag 14 augustus om 22:15 uur te zien op NPO 1


Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie