Programma

David Bowie op autoradio in de ruimte

  1. Nieuwschevron right
  2. David Bowie op autoradio in de ruimte

Wouter van der Goes belt met Space Expo-directeur Rob van den Berg over deze bijzondere lancering.

Radio

"Ground Control to Major Tom (ten, nine, eight, seven, six)." Die tekst klinkt dinsdagavond in de Tesla die samen met de raket 'Falcon Heavy' de lucht in wordt geschoten. Het gaat om een raket die uit drie delen bestaat en zwaar materieel de lucht in kan schieten. Daarmee is de raket de krachtigste van dit moment. In de auto is een radio ingebouwd, waarop het nummer Space Oddity van David Bowie te horen is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dummy

Wie gaat er eigenlijk naar de radio luisteren in de Tesla? Uitvinder Elon Musk heeft een dummy (pop) achter het stuur gezet. Van den Berg had dat anders gedaan. "In de ruimte heb je natuurlijk geen lucht, dus hoor je het nummer niet. Als ik hem was, had ik een zendertje ingebouwd om op aarde te kunnen horen of de radio het nog doet."

Huwelijksreizen

Volgens Van den Berg blijft het niet bij het lanceren van een auto met deze raket. "Uiteindelijk kunnen er mensen mee naar de maan en zelfs richting Mars gestuurd worden." Hij verwacht dat de eerste mensen ongeveer in 2035 op Mars zullen landen en dat er later zelfs huwelijksreizen naar de maan mogelijk worden.

Beluister hieronder het fragment uit de uitzending van Wout2Day:

Wout2Day

Je hoort Wout2Day iedere maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie