Programma

Viggo Waas over zijn mislukte droom door faalangst

  1. Nieuwschevron right
  2. Viggo Waas over zijn mislukte droom door faalangst

In een nieuwe 30 MINUTEN RAUW praat Ruud met Viggo Waas over faalangst, monogamie en zijn jeugd als jonge Amsterdammer tot mantelzorger voor zijn vader.

Viggo is geboren en getogen Amsterdammer, groeide op met twee ouders in het onderwijs en wilde hetzelfde pad bewandelen. Hij start aan een opleiding om gymdocent te worden. Tegenwoordig bewijst hij zich echter als creatieve duizendpoot door onder andere theaterstukken en cabaret te schrijven en radio te maken. En laten we zijn carrière als televisieprogrammamaker en voetbaltrainer niet vergeten.

Faalangst

Ondanks alles geeft hij toe enorm veel last te hebben van faalangst. “Ik ben van alles iets en van alles niets. Ik blink niet in één ding verschrikkelijk uit en ik heb een tijd last van bewijsdrang gehad.” Als Ruud hem vraagt naar zijn grootste mislukte droom, is profvoetballer worden zijn antwoord. “Ik wilde het wel, maar ik scheet zo in mijn broek als het erom ging. Ik speelde in de jeugd van Ajax vanaf mijn achtste en als ik dan opkwam in Jong Ajax presteerde ik de helft van wat ik kan presteren. Ik had toch wel graag in een stadion met 50.000 man willen spelen."

‘TV is een lelijk medium’

Gelukkig heeft Viggo nog meer dromen. Zo zou hij best een telefoontje van NPO Radio 1's Langs de Lijn krijgen, want radio is zijn grote liefde. “Je kan een belachelijke fantasie creëren op radio. Op tv is ‘what you see is what you get’. Televisie is een veel lelijker medium. Er zitten veel mensen die niet eerlijk zijn en je dingen beloven, maar dat ook tegen vijf andere mensen hebben gezegd”, aldus Viggo.

De hele aflevering beluister je hieronder.

#5 - 30 MINUTEN RAUW met Viggo Waas (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie