Programma

Nacht van de Vluchteling

  1. Nieuwschevron right
  2. Nacht van de Vluchteling

Vannacht vond de zesde editie van de Nacht van de Vluchteling plaats en NPO Radio 2 was erbij. Hier vind je alle hoogtepunten van de bijzondere nacht.

Stichting Vluchteling

Een veertig kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag, om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen van het Syrische conflict. Ruim 1000 mensen liepen mee om geld op te halen voor 10 miljoen Syrische vluchtelingen. "We hebben voor het tweede jaar hetzelfde doel, omdat het gewoon zo'n ontzettend groot probleem is", vertelt Tineke Ceelen, directeur van stichting Vluchteling. "Het allerlaatste wat vluchtelingen willen, is hun eigen huis verlaten."

@jeroenkidv sprak met Walid en Chris; zij liepen vanavond 5 kilometer en haalden €1500,- op! #NPORadio2 #nvdv15

Een foto die is geplaatst door NPO Radio 2 (@nporadio2) op 14 Mei 2015 om 1:05 PDT

Kinderloop

Voor sommige was de veertig kilometer iets te hoog gegrepen, of ze waren simpelweg te jong om mee te lopen. Daarom was dit jaar de kinderloop van vijf kilometer in het leven geroepen. Jeroen Kijk in de Vegte stond bij de finish om ze op te vangen. "We hebben 220 euro en 50 cent opgehaald!", vertelt Anastacia van de Kapelse Schoolvereniging. Walid en Chris haalde maar liefst 1500 euro op!

Eerste 25 km zitten erop. En het wordt al licht. #blaarloos #nvdv15

Een foto die is geplaatst door Art rooijakkers (@deechteartrooijakkers) op 14 Mei 2015 om 8:23 PDT

De Nacht

De gehele nacht waren Henk van Steeg, Sanne Wallis de Vries, Stefan Stasse en Frank van 't Hof opzoek naar de meest bijzondere, gekke of motiverende verhalen. Henk stond samen met zijn NPO Radio 2 team klaar bij de start van de tocht, bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Sanne sprak met de politie uit de Schilderswijk in Den Haag over hun bijzondere project. Ondanks de lange afstand, deed er ook een kinderteam mee aan de Nacht van de Vluchteling. De 13-jarige Helena liep mee met team Hyperion en belde met Frank en Stefan om te vertellen over de wandeltocht.

Over de eindstreep! #nvdv15

Een foto die is geplaatst door Art rooijakkers (@deechteartrooijakkers) op 14 Mei 2015 om 11:48 PDT

Laatste meters

Om zes uur vanmorgen werd de uitzending van NPO Radio 2 voortgezet vanuit een tweede mobiele studio bij het eindpunt in Den Haag. Frank van 't Hof opende deze studio vanmorgen en ontving samen met Sander de Heer de eerste lopers. Ook tijdens deze laatste uurtjes was Henk van Steeg op pad om de mensen op te peppen voor de laatste kilometers. Het officiele NPO Radio 2 team werd ontvangen door Frank in Den Haag.

De Nacht van de Vluchteling heeft ruim 600.000 euro opgehaald voor de vluchtelingen van het Syrische conflict. Bedankt aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen!

Ster advertentie
Ster advertentie