Programma

Advies: laat kinderen meer bewegen op school

  1. Nieuwschevron right
  2. Advies: laat kinderen meer bewegen op school

Volgens de Nederlandse Sportraad, Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving moeten kinderen vaker bewegen.

Goed plan

Jan-Willem en Jeroen gingen met schrijver en oud-leraar Meester Mark in gesprek over dit nieuwe rapport. Is het nodig dat kinderen meer gaan bewegen op school? "Ik denk dat het een hartstikke goed plan is", aldus Meester Mark. "Ik gaf les op een multiculturele school. Ik schrok ervan hoeveel kinderen kampen met overgewicht. Als je meer beweegt dan krijg je ook meer energie. Daar geloof ik ook in."

Twee keer een half uur

​Scholen zijn op dit moment niet verplicht om een minimaal aantal uren sport en beweging aan te bieden. Volgens het rapport moet dit veranderen en moet wettelijk vastgelegd worden dat schoolgaande kinderen twee keer een half uur per dag moeten sporten en bewegen. "Als het op een manier kan gebeuren zonder dat het weer extra papierwerk en gedonder en gedoe voor leerkrachten geeft dan zou ik zeggen: probeer het maar te doen!", aldus Meester Mark. De grote vraag is wel: Moet een school zich eigenlijk wel bemoeien met de beweging van kinderen?

Je hoort Marks antwoord hieronder:

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem en Jeroen elke ochtend van 06.00 tot 09.00 uur met Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2!

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie