Programma

Mell bracht toekomst voor Vintage Future

  1. Nieuwschevron right
  2. Mell bracht toekomst voor Vintage Future

Vintage Future kreeg toekomst toen Ton Dijkman zangeres Mell meebracht naar de studio. Na twee uur was de eerste single grotendeels opgenomen en Vintage Future & Mell geboren.

Eerste opname werd de single

Ton Dijkman en Nico Brandsen waren al een tijdje bezig met hun bandje Vintage Future toen Mell op het toneel verscheen. Ton had de zangeres al langer in het vizier, maar bracht haar pas mee naar de studio toen de tijd rijp was. Het was gelijk raak, vertelt Nico: "Ze speelde een aantal dingetjes. Eén van die dingetjes was de eerste aanzet van 'Call My Name'." Binnen een uur werd het een liedje en besloten de drie om eens wat op te nemen: "Die take, twee uur nadat ik haar leerde kennen, is uiteindelijk de single geworden."

Kleindochter Piet Veerman

Mell werd geboren als de kleindochter van de Volendamse zanger en componist Piet Veerman. Ze maakte het muzikantenleven dus als kind al van dichtbij mee. Hoewel Mell haar carrière aan zichzelf te danken heeft, begint ook Leo over haar beroemde opa. En dat vindt de zangeres ook helemaal niet erg. Toch ging de carrière van Veerman vooral langs haar heen: "Het was gewoon m'n opa. Ik was niet bezig met dat hij op een podium stond en dat de mensen hem allemaal te gek vonden."

Ontbrekend puzzelstukje

Voor Ton en Nico gaf Mell een nieuwe wending aan hun lange muzikale carrière. Ze was het ontbrekende puzzelstukje in hun nieuwe project. "We waren alleen nog op zoek naar een kick-ass stem," vertelt Nico. Voor hem voelt het bizar hoe veel liefde er in het aankomende album zit: "Het is alsof we alledrie onze debuutplaat aan het maken zijn. Voor ons is dat natuurlijk een stuk gekker dan voor Mell."

Bekijk het hele interview hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO RADIO 2 LIVE VANAF NORTH SEA JAZZ FESTIVAL

NPO Radio 2 is er, samen met ons themakanaal NPO Soul & Jazz, dit jaar weer bij op North Sea Jazz Festival. Op zaterdag 14 en zondag 15 juli hoor je onze DJ's en intieme livesessies 's avonds live vanuit Ahoy Rotterdam! Alsof dat nog niet genoeg feest is draaien we overdag de Soul & Jazz Lijst. Word je hier nou blij van? Luister dan ook eens naar onze NPO Radio 2 SoulNight.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie