Programma

Het verhaal achter ‘Chuck E.’s in Love’ van Rickie Lee Jones

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter ‘Chuck E.’s in Love’ van Rickie Lee Jones

In deze aflevering van de Top 2000 a gogo vertelt Rickie Lee Jones over het ontstaan van het nummer ‘Chuck E.’s in Love’.

Chuck E. Weiss en Tom Waits zijn beste vrienden wanneer Tom een relatie krijgt met Rickie Lee Jones. De drie muzikanten worden beste vrienden en trekken veel met elkaar op. Doordat de drie zoveel bij elkaar zijn komt de inspiratie voor nieuwe nummers dan ook uit dingen die ze samen meemaken.

Verliefde Chuck

Wanneer Rickie ziet dat Chuck verliefd wordt schrijft ze daar een nummer over. Ze vertelt: "Ik had hem horen zeggen dat hij verliefd was, dus ik schreef gewoon wat ik zag. Chuckie's in love." De zangeres voegt er wel een klein iets aan toe: een 'E'. Met deze kleine verandering zet Rickie een trend in gang. "Volgens mij zetten daarna een paar jaar lang mensen zo'n 'E' erachter. Zo van 'Joe E'. Ik denk dat 'Chuck E' daar wel iets mee te maken had", vertelt Jones. Toch zorgt het nummer niet alleen voor succes. Het valt namelijk niet in goede aarde bij Chuck, waardoor hij zich anders gaat gedragen tegenover Rickie. "Doordat het nummer zo populair was geweest ging hij misschien wat lomper doen tegen mij", legt Rickie uit.

Hoe is het nu tussen Chuck en Rickie en hoe hebben Tom en Rickie elkaar ontmoet? Bekijk het in de nieuwe aflevering van de Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: YouTube screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie