Programma

Patty Brard: ‘Ik heb voor drie levens gedronken’

  1. Nieuwschevron right
  2. Patty Brard: ‘Ik heb voor drie levens gedronken’

Een aantal weken geleden, ver voor de uitbraak van het coronavirus, sprak Ruud met Patty Brard. Over een wijntje en een lijntje, het krijgen van klappen, het leven van een showbizzkoppel en Bridget en André.

Op 25 maart wordt Patty Brard 65 jaar oud. Ze werd geboren in 1955 op Nederlands-Nieuw-Guinea (nu Papoea en West-Papoea), maar toen Patty elf jaar was, verhuisde ze samen met het gezin naar Nederland. Ze werd bekend door Bananasplit, Big Brother, veel eigen programma’s en natuurlijk als zangeres van Luv'.

Toch zat er ook veel tegen, waaronder een faillissement in 1993. Het duurde tien jaar voor ze daar overheen was: "Ik maak fases door en leer dealen waarmee ik moet dealen om er beter uit te komen. Als ik iets meemaak, doe ik daar iets mee. Met een slachtofferrol schiet je niets op." In 30 MINUTEN RAUW vertelt ze openhartelijk over die problemen.

#8 - 30 MINUTEN RAUW met Patty Brard (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

‘Ik heb voor drie levens gedronken’

Patty mag dan misschien morgen jarig zijn, erop drinken doet ze zeker niet. Sinds 4 januari 2018 heeft ze geen druppel op. De reden daarvoor? Een vakantie op Ibiza. Het begon met een paar wijntjes maar eindigde in dansen op de bar en een taartgevecht tot het spreekwoordelijke licht uitging bij Brard. Dat was letterlijk en figuurlijk de laatste druppel: “Ik heb voor drie levens gedronken. Op een gegeven moment is het klaar”, vertelt Patty.

Dat ze is gestopt met drinken, merkt ze vooral aan het gedrag van anderen. “Ik vind het grappig dat mensen altijd zeggen dat je ‘minder gezellig bent’ als je drinkt. Om elf uur vertellen mensen het zelfde verhaal, alleen dan luidkeels. Dan denk ik ‘gast, ik vond het al geen leuk verhaal, maar nu je dronken bent helemaal niet meer.” Geen nachten doorhalen meer dus voor Patty: “Ik haal Shownieuws niet eens meer. Om tien uur gaat het licht uit.”

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie