Programma

Woningen van artiesten

  1. Nieuwschevron right
  2. Woningen van artiesten

Het huis van Johnny Cash wordt een opvanghuis voor vrouwen met een eetstoornis. Hij is niet de enige met een bijzondere woning...

In Van Steeg tot 1, vertelde Radio 2 DJ Alfred alles over bijzondere huizen van artiesten.

John Lennon's eiland

Zo kocht John Lennon ooit een compleet eiland. Het Ierse eiland kostte de Beatles-zanger in die tijd zo'n 1.700 Britse pond. Hij woonde er een tijdje met zijn vrouw Cynthia. Na de scheiding bleef het eiland leegstaan, totdat de zanger Rid Sawle uitnodigde. Hij stichtte er een hippie-kolonie. Na de dood van Lennon verkocht Yoko Ono het eiland voor 30.000 pond. De opbrengst schonk ze aan een weeshuis. Nu worden er zomerscholen gegeven voor jonge artiesten.

Adele's spookhuis

Adele leefde lang in een spookhuis. Althans dat geloofde zij zelf. 's Nachts hoorde de zangeres er allemaal vreemde geluiden. Ze heeft zelfs een keertje Robbie Williams uitgenodigd om er een nachtje te slapen. Robbie heeft namelijk een voorliefde voor het bovennatuurlijke. Ook heeft ze bodyguards ingehuurd, om de slaap te kunnen vatten. Ondertussen woont de wereldster samen met haar man in een ander huis. Het spookhuis staat te koop voor een kleine 8,5 miljoen.

Paul McCartney's museum

Het huis waar de eerste ontmoeting tussen Paul McCartney en John Lennon zou hebben plaatsgevonden is tegenwoordig een museum. Ooit zijn er nog de eerste liedjes voor The Beatles geschreven. In het huis op 20 Forthlin Road kan je tegenwoordig een rondleiding volgen.

Foto's: Dave Loder, Wikimedia Commons (John Lennon) / Wikimedia Commons (Paul McCartney)

Ster advertentie
Ster advertentie