Programma

Thomas Acda: 'Paul en ik zitten een keer per week op een bankje'

  1. Nieuwschevron right
  2. Thomas Acda: 'Paul en ik zitten een keer per week op een bankje'

Thomas Acda en Paul de Munnik spreken weer elke week met elkaar af. Dat vertelt Thomas in een nieuwe 30 MINUTEN RAUW met Ruud de Wild: "Het is ontzettend gezellig nadat we elkaar vijf jaar amper gesproken
hebben."

Het was voor veel fans een grote schok toen Thomas Acda en Paul de Munnik in 2014 aankondigden dat de koek voor Acda en de Munnik na ruim twintig jaar op was. Een afscheidstour volgde en hier en daar doken de twee nog samen op. Verder bleef het de laatste jaren stil rondom het duo achter hits als 'Het Regent Zonnestralen', 'Niet Of Nooit Geweest' en 'Ren Lenny Ren'.

'Het is ontzettend gezellig'

Toch verdwenen de twee geen moment van het toneel. Paul de Munnik maakte de afgelopen jaren meerdere soloalbums en Thomas Acda stortte zich op het maken van films, het spelen in en het maken van muziek voor musicals, maar ging daarna ook gewoon weer als muzikant de theaters in met een solovoorstelling.

Het persoonlijke contact tussen de twee werd na jaren intensief samenwerken afgebouwd. Daar maakten ze beiden geen geheim van. Tot er deze week ineens een foto van de mannen online verscheen. "Paul en ik zitten één keer per week op een bankje, ergens, kennelijk aan het water. Spreken we af. Ik ben onderweg daarheen, hij is onderweg daarheen (...) en dan heb ik een thermoskan koffie mee. Dat klinkt heel lullig maar het is ontzettend gezellig nadat we elkaar vijf jaar amper gesproken hebben", vertelt Thomas aan Ruud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reünie van Acda en de Munnik

Na het zien van deze foto vroegen veel mensen zich natuurlijk direct af of de twee werken aan een reünie. Ook Ruud is nieuwsgierig. "Nee, nee, nee. Zeker niet", reageert Thomas. "Volgens mij begint daar elk gesprek mee: ‘we gaan niet overnieuw beginnen’. Of het eindigt ermee of het komt ergens in het midden van het uurtje dat we spreken", aldus de zanger.

Benieuwd wat Thomas Acda nog meer te vertellen had over onder meer Acda en de Munnik? Over het vaderschap en zijn eigen kinderjaren? Luister nu de complete aflevering van 30 MINUTEN RAUW.

HOE TE BELUISTEREN?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in onze gratis NPO Radio 2 app en via je favoriete podcastplatform.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie