Programma

Duncan Laurence toont kwetsbaarheid op dromerig debuutalbum

  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence toont kwetsbaarheid op dromerig debuutalbum

Duncan Laurence heeft zijn langverwachte debuutalbum Small Town Boy uitgebracht.

Op het album zijn verschillende niet eerder uitgebrachte nummers te vinden, maar we komen ook wat oude bekenden tegen. Zo kunnen we opnieuw genieten van zijn hit 'Arcade', waarmee hij het Eurovisie Songfestival won. Duncans up-tempo samenwerking met Armin van Buuren, die vorige week uitkwam, dient als afsluiter van de plaat.

Een persoonlijk inkijkje

Duncan schreef Small Town Boy grotendeels zelf waardoor het album een persoonlijk inkijkje in zijn leven geeft. De zanger weet met het hele album een dromerige sfeer over te brengen, die met name uitblinkt in nummers als 'Sleeping On The Phone' en 'Umbrella'. In een interview met RTL Nieuws vertelt Duncan over de release. "Ik heb echt het idee dat ik nu niet alleen hoofdstukken vertel maar echt een verhaal. Het is als een eerste boek wat uitkomt. Het is mijn verhaal. Ik ben er heel blij mee", laat Duncan weten. Hij snijdt onderwerpen aan uit zijn verleden, zoals pesterijen en exen, maar zingt ook over de liefde en persoonlijke demonen. Duncan laat zijn daarmee kwetsbaarheid zien.

Verloofde leren kennen door het album

Tijdens het maken van het album leerde hij ook schrijver en inmiddels verloofde Jordan Garfield kennen. "Je schrijft over wat je van elkaar wil weten: hoe iemand is geworden tot de persoon die hij nu is", vertelt Duncan in een interview met NU.nl. "Ik heb hem leren kennen in de liedjes, ook omdat je sneller over je verleden durft te praten. Daardoor kom je sneller tot de kern en weet je eerder: dit is iemand die bij mij past."

Luister Small Town Boy van Duncan Laurence hieronder:

Foto omslag: NPO Radio 2 - Chantal Koolhoven

Ster advertentie
Ster advertentie