Programma

Memorabel optreden Adele op North Sea Jazz

  1. Nieuwschevron right
  2. Memorabel optreden Adele op North Sea Jazz

Op dit moment is er niemand zo succesvol als Adele, maar als ze in 2009 op North Sea Jazz optreedt, beleeft ze net haar grote doorbraak.

Ontroerend

Je bent er vroeg bij als je Adele al in 2008 ontdekt hebt, wanneer ze de singles 'Chasing Pavements' en 'Cold Shoulder' uitbrengt. Het grote publiek maakt pas echt kennis met Adele wanneer ze een jaar later het nummer 'Make You Feel My Love' uitbrengt. De ballad, te vinden op haar debuutalbum 19, schiet in korte tijd naar de toppen van de hitparades en maakt van Adele een grote ster. Deze liveversie op North Sea Jazz Festival 2009 is ontroerend.

Romantische film

Het nummer is overigens niet van Adele zelf. Bob Dylan schrijft het en hij neemt het als eerste op voor zijn album Time Out Of Mind uit 1997. In hetzelfde jaar neemt Billy Joel een versie op, maar deze opname verschijnt al twee maanden voor die van Dylan. Adele kent het liedje uit de romantische film Hope Floats, waarin het lied wordt gezongen door zowel Garth Brooks als Trisha Yearwood. 'Make You Feel My Love' wordt ook op plaat gezet door onder andere Bryan Ferry, Neil Diamond, Claudia de Breij, Ronan Keating, Willie Nelson en Boy George.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie