Programma

Docu Amy Winehouse

  1. Nieuwschevron right
  2. Docu Amy Winehouse

Deze week draait de omstreden documentaire over het leven van de in 2011 overleden Amy Winehouse in de bios. Wat kunnen we verwachten van deze film?

Enorme bedragen

In de film Amy worden het leven en de carrière van de Britse zangeres belicht door haar vrienden en bekenden. Hierbij komt onder meer aan het licht dat ze wekelijks enorme bedragen uitgaf aan haar drugsverslaving aan het einde van haar leven. Ze stierf op 23 juli 2011 aan een alcoholvergiftiging.

De échte Amy

Regisseur Asif Kapadia wilde de latere, karikaturale celebrity met diens beehive en dikke lagen mascara op haar ogen echter vermijden en het verhaal vertellen van het onzekere meisje dat daarachter schuil ging. "Ik wilde de echte Amy laten zien", aldus Kapadia. Haar eerste manager Nick Shymansky bleek in het bezit te zijn van veel oud beeldmateriaal.

Happy Birthday

Als teaser werd eerder al een trailer naar buitengebracht waarop we een slechts veertienjarige Winehouse 'Happy Birthday' horen zingen. Op die leeftijd, in 1998, bezat ze al het zangtalent waarmee ze later beroemd is geworden. Amy toont de wereldster als dochter van gescheiden ouders die toevlucht zocht in de jazz- en soulmuziek uit vervlogen tijden.

Kwaad daglicht

Kapadia heeft alle vrijheid gekregen, hoewel de familie van Amy Winehouse zich inmiddels van de film heeft gedistantieerd. Vader Mitch Winehouse vindt dat hij in een kwaad daglicht wordt gezet door de montage van de film. In een statement liet de familie weten dat de film 'zowel misleidend is als grove onwaarheden bevat'.

Ster advertentie
Ster advertentie