Naar homepage
Programma

Martijn Krabbé is verteller in hart en nieren

  1. Nieuwschevron right
  2. Martijn Krabbé is verteller in hart en nieren

Martijn Krabbé kruipt in The Passion 2019 in de rol van verteller. Wouter sprak de ervaren presentator die zich goed heeft voorbereid op het evenement: "Het is iets anders dan een artiest aankondigen."

Martijn Krabbé kruipt tijdens The Passion 2019 in de rol van verteller. Een rol die hem op het lijf is geschreven. "Het is zo dat ik het heel erg leuk vind om te vertellen. Ik vond voorlezen voor mijn kinderen bijvoorbeeld altijd het mooiste wat er is." De presentator is al jarenlang gewend aan grote producties en veel publiek, maar toch is dit voor hem weer een heel andere ervaring. "Omdat je veel meer dan in andere presentaties die ik heb gedaan, echt een heel groot verhaal gaat vertellen. Met ook echt lange stukken tekst. Het is iets anders dan een artiest aankondigen."

Eigen stijl en autocue

Krabbé heeft zijn eigen stijl van presenteren en ook als verteller heeft hij zijn eigen manieren. "Ik ga proberen om er wat vaart in te krijgen. Ik vind het mooi als het strak op elkaar aansluit." Om dat voor elkaar te krijgen vroeg hij Eric van Tijn, de componist van The Passion 2019, om speciaal voor hem wat aanpassingen in de muziek te maken. "Ik heb aan Eric gevraagd om ook muziek te maken voor stukken die eigenlijk alleen tekst hebben. Om op die manier te kijken of het echt een groot geheel kan worden." Over de tekst maakt Krabbé zich in elk geval geen enkele zorgen. "Ik heb 'm twee keer gelezen met mensen van de producent." Dat is meer dan genoeg, zegt de presentator: "Tenminste, als de autocue blijft werken."

Beluister het hele gesprek:

THE PASSION

The Passion wordt, zoals gebruikelijk, op Witte Donderdag uitgezonden. Het evenement vindt dit jaar op 18 april plaats in Dordrecht. NPO Radio 2 zendt The Passion op Witte Donderdag tussen 18:00 en 22:00 uur uit in een gezamenlijke uitzending van de EO en KRO-NCRV, gepresenteerd door Wouter van der Goes. Henk van Steeg doet verslag.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie