Programma

Go_A roept de lente op met folk-electronummer Shum

  1. Nieuwschevron right
  2. Go_A roept de lente op met folk-electronummer Shum

Go_A representeert dit jaar Oekraïne bij het Eurovisie Songfestival en is een van de favorieten bij de bookmakers. Wat is de betekenis achter hun folk-electronummer Shum?

Shum gaat over de lente. "Niet alleen over het weer en de temperatuur, maar ook over mensen die wakker worden uit de pandemie. We proberen de lente op te roepen met ons nummer", vertelt oprichter van de band Taras Shevchenko aan NikkieTutorials in LookLab. "Shum is de geest van het bos waar onze grootouders in geloofden. Onze grootouders geloofden dat ze een specifiek lied moesten zingen en een specifieke dans moesten doen om de lente op te roepen."

Folk en EDM gemixt

Go_A trekt de aandacht met hun gebruik van een sopilka, de traditionele Oekraïense fluit. Die folk gecombineerd met EDM was knap lastig bij het stichten van de band. “Mensen dachten dat ik gek was. Het was moeilijk om mensen te vinden die snapten wat ik wilde doen. Maar ik heb ze gevonden! Het kostte zeven jaar, maar het is gelukt”, vertelt Taras aan Wiwibloggs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 is er elke dag bij. Tot die tijd kan je elke woensdag luisteren naar De Officiële Songfestival Podcast en kan je kijken naar Bureau Eurovisie!

Foto omslag: persfoto Eurovisie Songfestival

Ster advertentie
Ster advertentie