Programma

Joe Buck schreef nummer over de liefde van zijn ouders

  1. Nieuwschevron right
  2. Joe Buck schreef nummer over de liefde van zijn ouders

Joe Buck staat aankomende maandag op de line-up van het NPO Radio 2 Koningsdagfestival. Daniël Dekker belt hem op om te kijken hoe het met hem gaat.

Joe Buck, of ook wel Sjoerd, zit in quarantaine met zijn beste vriend in Ede. Ze hebben genoeg tijd om te besteden aan muziek en onlangs bracht hij zijn nieuwe single 'Own The Morning' uit. Verder vertelt hij over de single 'White Roses', want daar gaat een bijzonder verhaal achter schuil.

"Het is mijn meest persoonlijke liedje"

Zijn broertje Jeroen overleed bij de geboorte. "Mijn ouders hebben dat natuurlijk meegemaakt. Ik heb hem nooit leren kennen dus het enige wat ik ervan heb meegemaakt zijn de verhalen van mijn ouders. Wat ik daarin terughoorde was heel veel liefde. Daarom dacht ik 'dit moet de insteek zijn van mijn nieuwe liedje'." Het is een ode aan de liefde van zijn ouders die, door het verliezen van hun kind, extra sterk is geworden. Bekijk hier het hele gesprek:

NPO Radio 2 Koningsdagfestival

Op Koningsdag hoor je tussen 11:30 en 22:30 uur Nederlandse artiesten waaronder DI-RECT en Krezip live vanuit hun huis tijdens het NPO Radio 2 Koningsdagfestival! Joe Buck sluit het festival uit en je checkt zijn optreden op NPO Radio 2 vanaf 22:15 uur.

DE GROTE BONANZA

NPO Radio 2 staat van maandag 20 t/m maandag 27 april in het teken van De Grote Bonanza! Vraag acht dagen lang nummers aan voor jezelf of voor iemand anders. Wat wil jij horen? Laat het ons weten via de NPO Radio 2 app. Jij vraagt. Wij draaien.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie