Programma

Guus Meeuwis opent club en speelt album tot alle fans zijn geweest

  1. Nieuwschevron right
  2. Guus Meeuwis opent club en speelt album tot alle fans zijn geweest

Guus Meeuwis opent op 1 augustus zijn eigen pop-up club in poppodium 013 in Tilburg. De club sluit pas weer de deuren als alle fans die zich online inschrijven zijn nieuwe album Deel Zoveel hebben gehoord.

De zanger geeft op deze manier een creatieve twist aan de beperkingen waarmee artiesten en podia op dit moment te maken hebben. Volgens de huidige coronamaatregelen mogen er op 1 augustus slechts honderd bezoekers naar een optreden komen, terwijl de vraag naar kaarten voor veel shows veel groter is.

Drie avonden per week, tot iedereen is geweest

Fans van Guus Meeuwis hebben in elk geval dus niets te vrezen. Zij kunnen zich inschrijven voor een kaartje en mogen gegarandeerd naar een show komen om het nieuwe album te horen dat op 31 juli uitkomt. De zanger speelt namelijk net zolang door totdat hij gespeeld heeft voor iedereen die zich heeft ingeschreven.

“Ik kan niet wachten om te gaan spelen. En eindelijk weer het publiek te zien dat dat spelen zo geweldig maakt. De onzekere situatie van de afgelopen maanden heb ik zo snel mogelijk om proberen te zetten in positieve energie en nieuwe muziek", aldus Guus Meeuwis in een persbericht. Dat hij vanaf 1 augustus drie avonden per week een show speelt is dus zeker, maar wanneer hij klaar is ligt helemaal aan de fans. In Brabant brandt in principe altijd licht. "Deel zoveel, speel zoveel. Dat is de belofte. Volgens mij gaat het heel bijzonder worden."

Club Zoveel wordt volledig ingericht volgens de op dat moment geldende regels vanuit het RIVM. De grote zaal van 013 wordt ingedeeld in setjes van twee stoelen met een tafeltje en biedt vooralsnog dus ruimte aan maximaal honderd bezoekers. Fans kunnen zich inmiddels inschrijven via Guus Meeuwis' website.

'Optreden tot 2027'

Guus kwam vanmorgen langs in Aan De Slag! om Bart Arens over het idee te vertellen. Heeft de razend populaire zanger eigenlijk wel goed nagedacht over de belofte dat elke ingeschreven fan gegarandeerd mag komen kijken? Bart komt namelijk tot een rekensom die Guus weleens tot 2027 aan het werk kan houden...

Bekijk het fragment hier:

Video niet beschikbaar

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie