Programma

Tim Knol scheurt naar TopSong met Wandering Heart

  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Knol scheurt naar TopSong met Wandering Heart

De Nederlandse songwriter brengt met Wandering Heart een ode aan het autorijden. En met succes: Tim Knol heeft de NPO Radio 2 TopSong van de week te pakken.

In het oeuvre van Knol zijn Americana en classic rock belangrijke ingrediënten. Op Wandering Heart is dat niet anders: de singer-songwriter geeft aan dat het werk van Creedence Clearwater Revival een belangrijke inspiratie is tijdens het schrijven.

En bij dat schrijven heeft Knol een duidelijk doel voor ogen: Wandering Heart moet het perfecte nummer zijn voor in de auto. "Het begon als een opdracht voor een website die auto's verkoopt", vertelt Knol tijdens Aan De Slag! aan Bart Arens, "en dat was een schot in de roos."

“Het meest belangrijke bij het schrijven was dat het nummer het goede drumritme heeft”, legt Knol uit. Toen dat in orde was, volgde de rest snel: “Het schrijven van de tekst was zo gepiept, omdat ik zelf graag autorijd. De tekst is mijn ode daaraan.”

Nieuw album

Met Wandering Heart geeft Knol een voorproefje van zijn vijfde album. De songwriter debuteert in 2010 op 20-jarige leeftijd met een titelloos album. Zijn meest recente solorelease is Cut The Wire, dat in 2018 uitkwam.

Beluister Wandering Heart van Tim Knol hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bart Arens belde vrijdagochtend met Tim Knol om hem te verrassen met het nieuws:

Tim Knol pakt TopSong met Wandering Heart

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je Wandering Heart of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

​Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie