Programma
BNNVARA

Jan-Willem en Jeroen tekenen bij: nog drie jaar Jan-Willem Start Op!

foto: Emma Potfoto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem en Jeroen tekenen bij: nog drie jaar Jan-Willem Start Op!

Een feestelijke dag voor alle vroege vogels: Jan-Willem en Jeroen hebben zojuist bijgetekend. Dat betekent dat je nog zéker drie jaar van de NPO Radio 2 ochtendshow kunt genieten.

"We blijven met plezier ons best doen om Nederland iedere werkdag op een fijne manier op te starten", vertelt Jan-Willem. In ieder geval tot 2026 ben je verzekerd van Jan-Willem Start Op! in je vaste ochtendroutine. Als het aan de dj's ligt wordt dat net als de vorige jaren één groot feest, met af een toe een kritische noot als het nodig is. "Heel feestelijk vooruitzicht om ook de komende drie jaar met Jan-Willem en al onze luisteraars aan de dag te mogen beginnen!", reageert Jeroen.

Dat betekent dat er komende drie jaar nog veel meer van deze mooie radiomomenten gaan komen:

1. Stiltecoupé

Wie Jan-Willem Start Op! luistert, weet dat één kreet iconisch is voor het programma: de 'thermomok'-schreeuw. Die hoor je soms op de gekste plekken voorbijkomen, zoals in de stiltecoupé.

Video niet beschikbaar

2. Hannie

Tijdens de huldiging van Feyenoord was er één interview dat Jan-Willem en Jeroen goed raakte. Dat was het interview met Hannie, die een foto van haar overleden zoon vasthield. Jan-Willem en Jeroen startten een kaartenactie en kregen binnen een mum van tijd honderden kaarten binnen. Hannie reageert overdonderd: "Was er helemaal stil van gisteren."

Video niet beschikbaar

3. Vierdaagse-verzet

Vier dagen lang begeven Jan-Willem en Jeroen zich tijdens de Nijmeegse Vierdaagse onder de wandelaars en maken ze al wandelend de ochtendshow. Dan kun je rekenen op veel Vierdaagse-sfeer en mooie verhalen. Zoals het verhaal van Guido, die zich sterk afvraagt waarom 'ie meeloopt.

Video niet beschikbaar

5. Telefoonboekzang

Er passeren een hoop artiesten de revue bij de ochtendshow. Onder wie Floor Jansen, die over een bijzonder talent blijkt te beschikken: zélfs de inhoud van De Telefoongids zingt ze mooi.

Video niet beschikbaar

6. Henk Slijkhuis

De oorlog in Oekraïne volgde je in de ochtendshow door de ogen van Henk Slijkhuis. Een Nederlander, die in Sumy woonde met z'n gezin. Terwijl hij kalm en duidelijk verslag deed van de situatie hoorde je Henk door de weken heen veranderen van een onbezorgde burger naar een oorlogsvluchteling.

Video niet beschikbaar

7. Toeter

Jan-Willem en Jeroen houden zo nu en dan hun eigen luisteronderzoek. Zo ook tijdens de Vierdaagse, boven de A73.

Video niet beschikbaar

8. Heel veel live muziek

Van de Editors, Nothing But Thieves en DI-RECT tot Acda en de Munnik. Een hoop bekende artiesten en bands hebben het Jan-Willem Start Op! live podium betreden. Een wel heel memorabel optreden is de Brown Sugar cover, die DI-RECT vier jaar geleden speciaal voor Jan-Willems verjaardag speelde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie