Programma
BNNVARA

Nick Schilder zit op rozen na eerste solo-single: 'Ik ga relaxed de zomer in'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nick Schilder zit op rozen na eerste solo-single: 'Ik ga relaxed de zomer in'

De mystery guest bij Jan-Willem Start Op vanochtend was niemand minder dan Nick Schilder. De Volendamse zanger mag dan net gestopt zijn met Nick & Simon, met zijn muziekcarrière gaat het hem voor de wind. Vorige week kwam zijn solodebuut Shatterproof uit. In JWSO vertelt Schilder over zijn ambities als soloartiest.

Het eerste solonummer is nu ruim een week uitgebracht, maar Nick Schilder is erg blij met de reacties op Shatterproof. "Ik ben blij dat de druk van de ketel is. Ik vond het echt angstaanjagend om m'n eerste soloplaat uit te brengen, maar er wordt goed op gereageerd. Ik ben lekker bezig met het vervolg, lekker aan het schrijven. Dus ik ga relaxed de zomer in."

In aanloop naar de release van Shatterproof, schoof Schilder dagelijks aan bij de talkshow van Eva Jinek. "Het is best spannend om daar als artiest te zitten, want er komen allerlei onderwerpen voorbij. Maar het is gewoon een mooi podium om jezelf te introduceren als solo-artiest."

Top 2000-gevoel

Zonder Simon Keizer slaat Nick Schilder een nieuwe weg in in zijn muziekcarrière. Shatterproof is een onvervalste dancetrack die uitgebracht is bij het label van Armin van Buuren. Toch geeft het lijstje aan muziekhints dat Schilder als mystery guest naar Jan-Willem en Jeroen stuurde een echt Top 2000-gevoel. Avond van Boudewijn de Groot stond er bijvoorbeeld in, maar ook Jackson Browne en James Taylor. "Toegegeven, ik heb het wel een beetje toegespitst op NPO Radio 2. Maar ik ben zeker opgegroeid met muziek uit de jaren '60 en '70, dat blijft toch wel mijn go-to."

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie