Programma

25 jaar The Simpsons

  1. Nieuwschevron right
  2. 25 jaar The Simpsons

Minstens 1 generatie is er mee opgegroeid: het gele gezin uit Springfield genaamd The Simpsons! Heel wat artiesten waren in de show 'te gast'.

The Simpsons

Voor wie onder een steen heeft geleefd de laatste jaren: het gezin Simpson bestaat uit kwajongen Bart, zijn jongere zus Lisa (bolleboos), de kleine Maggie (die tut in plaats van praat), vader Homer: een lieve idioot en zijn vrouw Marge (met een meter-hoog blauw permanent). Dit jaar viert het programma zijn 25e verjaardag als zelfstandige serie.

Bijzondere 'gasten'

Van The Smashing Pumpkins tot Lady Gaga: talloze wereldberoemde artiesten verleenden hun stem en muziek aan de alom geliefde serie. Een paar voorbeelden:

Michael Jackson? (1991)

In een bijzondere aflevering is Michael Jackson te horen, die er op beeld merkwaardig uitziet: kaal, zwaar... Maar de stem is echt van de 'King Of Pop'! Jackson belde als fan zelf de maker van de serie met de vraag of hij mee mocht werken aan The Simpsons. In de aflevering zingt 'hij' onder meer een verjaardagsliedje: verwarrend genoeg is dat weer Kipp Lennon van Venice: Michael Jackson was alleen sprekend te gast... of toch niet? De geruchten blijven hardnekkig.

U2 (1997-1998)

De Ierse rockband wordt in een aflevering door de stuntelende Homer Simpson betrokken bij een lokale campagne, compleet met speciaal ingezongen liedjes. Muziekzender MTV maakte een item over hun gastoptreden: "We've been fans a long time", aldus gitarist The Edge.

The Rolling Stones (2002)

Homer reist in een van zijn avonturen af naar 'Rock & Roll Fantasy Camp': een plek waar je kunt feesten zonder de gewoonlijke rockster-problemen te moeten ondergaan. Mick Jagger neemt het voortouw! Ook Lenny Kravitz, Tom Petty en Keith Richards zijn in die aflevering te horen.

Lady Gaga (2012)

De extravagante stijl van de 'Pokerface' artiest wordt flink uitgebuit in deze recente aflevering, waarin Gaga als bizarre life-coach optreedt. In een mini-docu zie je hoe de superster het vond!

Gijs Staverman

Nee, Gijs was nooit te gast bij familie Simpson, maar wel sprak hij met Peter Joosten die met zijn bedrijf de eerste 59 afleveringen nasynchroniseerde. Waarom zijn The Simpsons zo populair? Je hoort het hier.

Ben jij een fan van The Simpsons, en kun je je een gastrol nog goed herinneren? Geef hem hier door!

foto: Youtube.com

Ster advertentie
Ster advertentie