Programma

Pearl Jam's nieuwe experimentele single scoort TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Pearl Jam's nieuwe experimentele single scoort TopSong

Eindelijk nieuw geluid van Pearl Jam! 'Dance Of The Clairvoyants' is de eerste single sinds album Lightning Bolt dat uitkwam in 2013. De track is aankomende week NPO Radio 2 TopSong.

"'Dance of the Clairvoyants' was een perfecte storm van experimenten en een echte samenwerking", aldus bassist Jeff Ament. "We hebben op creatief vlak enkele nieuwe deuren geopend en dat is opwindend."

Een lange reis

Er is een reden dat het nieuwe werk zo lang op zich heeft laten wachten. Het was namelijk een lange en moeilijke reis om een nieuw album te maken, volgens gitarist Mike McCready. "Het was een emotioneel donkere periode en soms heel verwarrend. Maar tegelijkertijd was het opwindend en een experimentele reis naar muzikale verlossing," vertelt hij in een perspresentatie rondom het nieuwe album Gigaton. "Het maken van het album heeft me veel liefde gebracht, maar het heeft me ook bewust gemaakt en veel geleerd over ons behoefte aan menselijk contact in deze tijd."

'Dance Of The Clairvoyants'

Het nummer verschijnt op Pearl Jams nieuwe album Gigaton dat op 27 maart uitkomt. Fans hebben zo'n zeven jaar op het elfde studioalbum van Eddie Vedder en zijn mannen moeten wachten. Voorganger Lightning Bolt stamt alweer uit 2013.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pearl Jam

Pearl Jam kwam in 1990 bij elkaar en is net als Nirvana en Soundgarden één van de bekendste rock/grunge-bands. In 1991 bracht de band debuutalbum Ten uit, welke een groot succes werd. Ze scoorden grote hits met 'Alive', 'Black' en 'Jeremy' en internationale roem was niet meer weg te denken. In de jaren die volgden brachten de mannen nog negen albums uit. Lightning Bolt was de laatste in 2013, maar in 2020 staat een tiende album op de planning: Gigaton.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie