Programma

Jeroen wordt geïnterviewd door collega Ruud in 30 MINUTEN RAUW

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen wordt geïnterviewd door collega Ruud in 30 MINUTEN RAUW

Ruud 'probeert' een half uur lang een gesprek te voeren met radiomaker, voice-over, presentator en zijn ex-sidekick Jeroen Kijk in de Vegte. Ze praten over zijn radiocarrière, zijn relatie met Jacob en wat nu nog zijn grootste droom is.

Jeroen werkte bij Yorin, Qmusic, Veronica, 3FM en nu bij Radio 2. Kortom: hij is alle radiozenders wel zo’n beetje langsgeweest. Bij welk station zou hij niet meer willen werken? “Dat gaat met ups en downs.” Ruud vraagt hem toch te kiezen. “De tijd die wij samen hebben gehad bij Qmusic vond ik heel lastig, omdat we moesten zoeken naar een vorm die goed paste”, zegt Jeroen. “Het moest voor het station goed werken, maar het was toen lastig met luistercijfers die op en neer gingen. Je moest continu dingen anders doen, waardoor je nooit de gelegenheid kreeg om creatief te zijn. We hebben daar heel veel energie ingestoken om het te laten werken, en dat heeft ons ook wel weer gemaakt hoe we nu zijn.”

'Ik ben heel dankbaar'

Nu hij bij Radio 2 werkt, is Jeroen heel dankbaar voor hoe goed het gaan. "Ik ben toen zo aan het ploeteren geweest en dat lukte uiteindelijk niet. En nu zitten we op een punt waarbij alles lijkt te lukken en daarben ik heel dankbaar voor. I kweet niet of ik dat un zo had ervaren als ik de andere dingen niet had meegemaakt."

Benieuwd wanneer de radiodroom van Jeroen ontstond en welke nummers hij voor zijn bruiloft en begrafenis zou kiezen? Luister hieronder naar de volledige aflevering.

#7 - 30 MINUTEN RAUW met Jeroen Kijk in de Vegte (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie